Terug

Unieke en eigenzinnige woningen in het groen

_

In de gemeente Eindhoven ontwikkelen en realiseren we ZUIVER Bosrijk, een nieuw en vooruitstrevend woon- en leefconcept. Hierbij worden de woningen gebundeld in compacte buurtjes, met daartussen een natuurlijk ‘hart’. In deze gemeenschappelijke, groene ruimte kunnen bewoners en hun kinderen terecht voor beweging, ontspanning en elkaar ontmoeten.

Project

Informatie_

Project

Informatie_

Locatie
Bosrijk, Eindhoven
Type
Woningen, Collectieve Functies, Landschap
Partners
BPD Ontwikkeling, Sprangers Bouwbedrijf
Architect
Marc Koehler Architects
Omvang
7500m²
Realisatie
Bezoek de projectsite

Uniek en eigenzinnig woon-en leefconcept in het groen

ZUIVER is gebaseerd op intrinsieke waarden die mensen met elkaar delen: vrijheid, gemeenschapszin en bewustzijn ten aanzien van natuur en gezondheid. Het gebruik van natuurlijke (upcyclebare) materialen, bovengemiddelde energieprestaties (via o.a. zonnepanelen en warmte uit bio-energie), een duurzame watercyclus en aandacht voor biodiversiteit zijn binnen ZUIVER vanzelfsprekend. Toekomstige bewoners van ZUIVER Bosrijk mogen zich dan ook tot de ‘early adapters’ rekenen die oog hebben voor de gevolgen van de mens op ons ecosysteem.

Toekomstbestendig (open) bouwen

Bij de realisatie van Bosrijk maken we gebruik van de principes van Open Bouwen. Hierbij zijn de constructie, de gevel, de binnenwanden en de installaties in het ontwerp van elkaar gescheiden. Bewoners kunnen daardoor het ‘binnenwerk’ van hun woning zelf bepalen, en in de toekomst redelijk eenvoudig aanpassen. Net zoals iedere bewoner uniek is, krijgen dus ook de woningen in Bosrijk elk hun eigen specifieke afmeting, vorm, indeling en relatie met de omgeving.

Ontwikkeld & ontworpen door BPD/Sprangers, Marc Koehler Architects, Boom Landscape, Tom van Tuijn Stedenbouw, SuperuseStudios, Peter Mensinga (Arup), YuconVR en Robbert Snep (Universiteit vanWageningen).

Bosrijk, Eindhoven
Bosrijk, Eindhoven
Bosrijk, Eindhoven
Bosrijk, Eindhoven
Bosrijk, Eindhoven
Bosrijk, Eindhoven
Bosrijk, Eindhoven

Meer weten over onze projectontwikkeling?

Neem dan contact met ons op voor presentaties, afspraken, informatie of eventuele andere vragen. Bel +31 (0)76 523 99 00 of stuur een e-mail naar: svo@sprangers.nl

Neem contact op