Terug

Kadetuin een verborgen, historische plek in Roosendaal

_

De Kade in Roosendaal opnieuw toegankelijk maken voor het publiek en een (voetgangers)doorgang creëren tussen de oost- en westzijde van het spoor.

Project

Informatie_

Project

Informatie_

Locatie
Kade, Roosendaal
Type
Gebiedsontwikkeling
Partners
Architect
Omvang
Realisatie
Bezoek de projectsite

Geworteld gebiedsconcept

De Kade kent een rijke geschiedenis, met als centraal punt café De Veestallen van de familie Boonen. In het nog altijd bestaande café kwamen vroeger veehandelaren samen. Op het weiland achter het café (in de volksmond: De Wei van Boonen) vonden veekeuringen plaats en er werd gevoetbald. Maar het gebied kent ook een sfeer van rust. Langs het perceel stroomt de eeuwenoude Molenbeek en ertegenover ligt de Paterstuin. Ontwikkeling van de Kadetuin moet deze verborgen, historische plek in Roosendaal opnieuw toegankelijk maken voor het publiek en een (voetgangers)doorgang creëren tussen de oost- en westzijde van het spoor. Bewoners van het toekomstige gebied kunnen straks op loopafstand zowel de levendigheid ervaren als de rust opzoeken.  

 Samen met de gemeente Roosendaal zijn we druk bezig om tot een nieuwe inpassing te komen van dit gebied in de bestaande omgeving.

Kade, Roosendaal
Kade, Roosendaal
Kade, Roosendaal
Kade, Roosendaal
Kade, Roosendaal
Kade, Roosendaal
Kade, Roosendaal

Meer weten over onze projectontwikkeling?

Neem dan contact met ons op voor presentaties, afspraken, informatie of eventuele andere vragen. Bel +31 (0)76 523 99 00 of stuur een e-mail naar: svo@sprangers.nl

Neem contact op