Terug

Rustig wonen op steenworp afstand van het historische centrum

_

Aan de rand van Middelburg, grenzend aan het weidse polderlandschap van Walcheren, ontwikkelen en realiseren we de laatste fase van de wijk Rittenburg (III). Het plan omvat 91 woningen, waaronder rijwoningen, 2/1-kapwoningen en twee appartementengebouwen.

Project

Informatie_

Project

Informatie_

Locatie
Rittenburg, Middelburg
Type
Woningbouw
Partners
Gemeente Middelburg, Sprangers Bouwbedrijf
Architect
LSWA Architecten
Omvang
22 appartementen / 69 woningen
Realisatie
2021 — 2022
Bezoek de projectsite

Gebiedsontwikkeling als fundament voor sociale samenhang

In de organisch gevormde verkaveling maken de woningen een sterk gebaar. De appartementen bevinden zich aan één zijde van de Vlissingse Watergang en worden door een loopbrug verbonden met het appartementengebouw aan de overkant van het water. Met de nieuwe loopbrug over de Vlissingse Watergang creëren we een fysieke schakel tussen de plandelen. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan de toekomstige sociale samenhang. Die verbondenheid wordt ook tot uitdrukking gebracht in de samenhangende architectuur van de drie gebouwen. Een parkachtig landschap vormt straks de verbinding met de gerealiseerde woningen en de laatste fase in het zuidelijk deel van Rittenburg. Langs het water kunnen bewoners, maar ook bezoekers uit de omgeving naar hartenlust spelen en recreëren.

Rittenburg, Middelburg
Rittenburg, Middelburg
Rittenburg, Middelburg
Rittenburg, Middelburg
Rittenburg, Middelburg
Rittenburg, Middelburg
Rittenburg, Middelburg

Meer weten over onze projectontwikkeling?

Neem dan contact met ons op voor presentaties, afspraken, informatie of eventuele andere vragen. Bel +31 (0)76 523 99 00 of stuur een e-mail naar: svo@sprangers.nl

Neem contact op